Bekijk alle vacatures

Werken bij een uitzendbureau?

M. van der Meer 22-7-2016 9:15
Categorie├źn: Blog

Waarom zou je aan de slag gaan bij een uitzendbureau? Wat zijn de voordelen voor jou? Deze vragen spelen vaak bij werkzoekenden. In dit artikel meer duidelijkheid over wat de voordelen zijn van werken bij een uitzendbureau.

Groot netwerk

Het uitzendbureau heeft een groot netwerk van bedrijven. Wij krijgen meteen te horen wanneer er vacatures open komen te staan. Ook kennen wij de opdrachtgever, we onderhouden contacten met hen en weten hoe de sfeer op de werkvloer is. Hierdoor kunnen wij ook mensen vrijblijvend voorstellen of jou persoonlijk helpen in de zoektocht naar een geschikte baan.

Vast contract

Het eerste contract dat je krijgt, is tijdelijk. Hierna kan jouw werkgever kiezen. Ze kunnen ervoor kiezen jou op de loonlijst te zetten, dan krijg je dus een vast contract. Ook kun je via het uitzendbureau blijven werken. Na een periode van anderhalf jaar kun je een contract voor bepaalde tijd krijgen. Na 5,5 krijg je een vast contract. Het vooroordeel dat werken via een uitzendbureau puur tijdelijk is, hoeft dus niet.

Niveau

Wij proberen altijd werk te vinden waarvoor je bent opgeleid of werk dat je leuk vindt. In het intakegesprek luisteren we naar jouw wensen en wat je beslist niet wilt doen. Naar aanleiding van deze gegevens zoeken we werk voor je. Natuurlijk is er ook wel eens werk onder jouw niveau. Dit is dan puur tijdelijk werk. Ondertussen zoeken wij verder naar een baan die beter bij je past. Je bent zelf baas in welke functie je aanneemt.

Inschrijven

Inschrijven kan via de website. Je kunt een foto toevoegen, je CV uploaden en een motivatie toevoegen. Hier kun je precies vertellen wat je van ons verwacht en wat voor baan je zoekt. Door regelmatig op de Facebook-pagina te kijken en op de website, blijf je op de hoogte van onze vacatures. Natuurlijk kun je zelf ook reageren. Dit doe je door ons te bellen of te mailen, dan weten wij dat je die functie graag wilt gaan uitvoeren. Wij kijken vervolgens of jouw profiel past bij het bedrijf.

En dan?

Na jouw inschrijving doen we een CV check, we lezen je CV en persoonlijke motivatie door. We kijken naar openstaande vacatures en die proberen we met jouw profiel te matchen. Vinden we een geschikte vacature voor jou, nodigen we je uit voor een gesprek en stellen we je eventueel voor bij het bedrijf. Het bedrijf bekijkt jouw CV en onze persoonlijke indruk. Naar aanleiding hiervan nodigen ze je uit voor een gesprek. Als je bent aangenomen, kom je bij ons het contract tekenen en kun je aan de slag bij jouw nieuwe werkgever!

 

Reageer