Bekijk alle vacatures

Sollicitatiegesprek? What to wear!

M. van der Meer 24-6-2016 9:00
Categorie├źn: Blog

Je gaat solliciteren, gefeliciteerd! Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw kleding matcht met de bedrijfscultuur? Je wilt niet te netjes over komen maar een trainingspak kan ook niet... Ten eerste hangt jouw kledingkeuze erg af van het bedrijf en de branche waar je gaat solliciteren. Ga je bij een designer aan de slag is het handig wat langer over je kleding na te denken. Word je tuinman of metselaar is het van minder belang, maar het is raadzaam je altijd goed te kleden!

Professioneel

Als tweede is het goed dat je professioneel over komt. Rokjes kunnen, maar niet té kort! Een jurkje is mooi, maar zorg dat je geen blote schouders hebt. Er zitten ook geen gaten in je broek en je hebt een schoon T-shirt aan. Zorg ervoor dat je er verzorgd en gekleed uit ziet en niet slonzig. Ga ook geen regenboog van kleuren dragen! Houd je kleding rustig zodat diegene waarmee je een gesprek hebt, zijn aandacht vooral aan jou als persoon kan geven. 

Laat zien wie je bent

Tot slot, laat zien wie je bent. Dit kun je door laten schemeren in mooie sieraden bijvoorbeeld. Ben jij representatief voor het bedrijf naar klanten toe? Kleed je dan zo op je sollicitatiegesprek door een zakelijk jurkje of net pak. Ben jij een harde werker die graag aan de slag wil? Draag dan geen pak, maar een nette broek en T-shirt.

Heel veel succes!

 

Reageer